Składniki na ok. 20 kulek
Potrzebujesz:
- 100g kaszy jaglanej
- 80g wiórków kokosowych
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki miodu
Dodatkowo do obtoczenia:
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka cukru pudru
Wykonanie:
Kasze jaglaną gotuje w nieosolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Po wystudzeniu do kaszy wsypuje wiórki, wlewam miód i roztopiony olej kokosowy. Mieszam wszystko dokładnie łyżką po czym przekładam do blendera i miksuję. Teraz formuję kulki. Porcje nakładam łyżeczką od herbaty.
Gotowe kulki obtaczam w kakao wymieszanym z cukrem pudrem i odstawiam do lodówki na 1,5godz do zastygnięcia.
Smacznego 😉
Wspaniałe, pożywne i bardzo smakowite kuleczki <3
W dodatku zdrowe! Też lubię takie przepisy ;*
Superowe! Uwielbiam kokosowe smaki 🙂
Muszą być pyszne 🙂
Rewelacja! Muszą być pyszne 🙂
Chętnie bym spróbowała 🙂
NA pewno skorzystam z przepisu to coś dla mnie zapraszam nabloghttp://moje-wyroby.blog.pl/
Jak to świetnie wygląda! Musze tego spróbować, wygląd apetycznie.