Twarogowe ciastka z jabłkiem

Kolejny smaczny, prosty i pięknie wyglądający deser. Świetnie sprawdzi się jako przekąska dla dzieci 😉

Składniki:

  • 250g masła
  • 250g sera twarogowego półtłustego
  • 250g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • ok. 3 jabłek pokrojonych w półksiężyce obsypanych cynamonem i cukrem wedle uznania

Wykonanie:

Z maki, masła, twarogu, cukru i jajek zagniatam gładkie ciasto. Na blacie rozwałkuje ciasto na placek o grubości 0,5cm, wykrawam szklanką kółeczka a na każdy z nich układam półksiężyce z jabłek i ciasto składam na pół.

Ciastka można posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem. Wstawiam je do piekarnika nagrzanego do 180stopni i piekę do uzyskania złotego koloru ok. 25-30minut. Wystudzone posypuję cukrem pudrem.

Smacznego!

Jedna myśl w temacie “Twarogowe ciastka z jabłkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.