Potrzebujesz:
- 220g herbatników (jedna duża paczka)
- 3 szklanki mleka
- 0,5 szklanki cukru
- 4 łyżki mąki pszennej
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej
- 150g Kasi
- małe opakowanie borówek
- nektarynka/brzoskwinia
- winogrono białe
Wykonanie:
Gotuję dwie szklanki mleka z cukrem i masłem. Pozostałą szklankę mleka miksuję z jajkami i mąką po czym wlewam go do gorącego mleka energicznie mieszając tak aby nie powstały niepotrzebne grudki. Formę do babeczek wykładam pokruszonymi herbatnikami. Herbatniki wrzucam do blendera i miksuję je na pył. Następnie dodaję do nich rozpuszczone masło dokładnie mieszając. Jeszcze ciepły budyń przekładam na herbatniki. Foremki wypełniam 1-2 łyżkami budyniu. N wierzch układam owoce.
Tak przygotowane babeczki wkładam do lodówki na ok. 2 godz. Po tym czasie babeczki podwadzam nożem i wyciągam z formy.
Smacznego 😉
Takie babeczki, zawsze się sprawdzą na letni deser 🙂
Śliczne maleństwa 🙂
nie dość że ślicznie wyglądają to i smakują bajecznie:)
świetne babeczki 🙂 w sam raz jako lekki deser na upały 🙂
Bajeczne i niezwykle smakowite babeczki <3 Mniam 😀
Bardzo lubię i nawet na blogu czeka na publikację przepis na bardzo podobny przysmak 🙂
słodka uczta 🙂
Robię podobnie, ale sama nie wiem dlaczego tylko latem.