W kuchni zostały dwa ziemniaki, dwa duże ziemniaki. Gotowała nie będę pomysłu specjalnego na nie nie było. Placki ziemniaczane – tak! A szczególnie dlatego, że nie jadłam ich już na pewno ponad rok. Bardzo lubię wersję na słodko, czyli z dużą ilością cukru na wierzchu. Smażę je wtedy bez cebuli ale jeśli wolicie wytrawne to do mojego przepisu dodajcie jedną niewielką cebulkę startą razem z ziemniakami na drobnych oczkach. Placki ziemniaczane można zrobić na wiele sposobów. Wytrawne z sosem np. pieczarkowym, ze śmietaną, jako dodatek do dania albo samodzielnie, ewentualnie tak jak u mnie z cukrem 😉
Kolejna wariacja na temat mielonych. Pulpety, kotlety, gołąbki bez zawijania…jak kto zwał tak zwał. Ważne, że smaczne 😉 Przepis będzie na sporą porcję, z której wychodzi 9 dużych pulpetów. Bardzo smaczna alternatywa dla zwykłego obiadu, gdzie królują ziemniaki z surówką. Aromatyczne i wyraźne w smaku. Kminek nadaje specyficzny smak ale nie dominuje nad potrawą.
Po bardzo długim czasie nieobecności wracam. Bardzo się cieszę, że przez cały okres kiedy na blogu nic się nie działo oglądalność nie zmalała a wręcz ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wzrosła. W samym lutym odwiedziliście mnie prawie 6500 tys razy a nalewka z wiśni pobiła wszelkie rekordy, ponieważ od momentu wstawienia na nią przepisu oglądana była 3960 tys razy.
Dziękuję.
Teraz przejdźmy do kolejnego przepisu, który mam dla Was. Kulebiak z mięsnym nadzieniem. Świetny jako danie główne jak i przekąska, wybór należy do Ciebie 😉
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij