Złociste ziemniaczki

ziemniaczki A oto kolejna część obiadu 😉 Złociste ziemniaczki to idealny dodatek do obiadu a jeśli trafimy na słodkie ziemniaki, to można jeść je same. Z dodatkiem ziół – są idealne. Najważniejsze jest to, że potrzebujecie tylko ziemniaczków i kilka ulubionych ziół i przypraw. Ja użyłam oregano, bazylię, sól, pieprz i jednego ząbka czosnku, przekrojonego na pół, którego wrzuciłam do ziemniaków – podczas pieczenia zapach czosnku rozniósł się po nich i zrobiły się jeszcze bardziej aromatyczne.

Przepis na 2 osoby.

Składniki:

* 5 średnich ziemniaków

* łyżka bazylii

* łyżka oregano

* łyżka oliwy

* 1 ząbek czosnku

* 0,5 łyżeczki soli

* 0,5 łyżeczki pieprzu

Wykonanie:

Jedyne co musicie zrobić w tym przepisie to obrać ziemniaki, pokroić je posypać przyprawami, polać olejem, wrzucić do nich czosnek przekrojony na pół, wymieszać  i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 1 godzinę. Kontrolujcie co jakiś czas ich miękkość 😉

Smacznego!

 

ziemniaczki

 

2 przemyślenia nt. „Złociste ziemniaczki”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.