Kotlety rybne

kotlety-rybne

Myślę, że każdy z Was już próbował kotletów rybnych ale jeśli nie to serdecznie zachęcam do wypróbowania mojej wersji. Kotlety wychodzą delikatne i dzieciaki zjadają je w kilka minut a chyba wszyscy wiemy jak czasami trudno namówić je do zjedzenia czegokolwiek. Są naprawdę smaczne 🙂

Potrzebujesz:

  • 700g ugotowanych ziemniaków
  • 500g upieczonej ryby
  • 2 łyżki świeżego posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Dodatkowo do obtoczenia:

  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta

Wykonanie:

Ziemniaki przepuszczam przez praskę lub zgniatam widelcem. Upieczoną rybę dzielę widelcem na mniejsze kawałki, przekładam ją do ziemniaków. Wszystko doprawiam solą i pierzem oraz koperkiem. Masę dokładnie mieszam łyżką.

Formuję kotlety (tak jak mielone) obtaczam je kolejno mąka-jajko-bułka tarta i smażę z obu stron na złoty kolor.

Tak przygotowane kotlety podaję z gotowaną marchewką.

Smacznego 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.