Bezy

Słodka, prosta i szybka przekąska do zrobienia. Tucząca ale przecież przyjemności nigdy za wiele 😉

Składniki:
* 4 białka
* szczypta soli
* szklanka cukru pudru

Wykonanie:
Do białek dodajemy szczypte soli i ubijamy na gęstą masę. Następnie wsypujemy cukier puder i ponownie mieszamy. Gotową piane wkładamy do rękawa cukierniczego z końcówką – gwiazdka (jeśli nie mamy rękawa wystarczy łyżka;)) i formujemy wzorki jakie chcemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy blache do piekarnika na 30-35 minut i pieczemy w 140 stopniach.

 

3 thoughts on “Bezy”

  1. Dziękuję za komentarz 🙂 Tak, pewnie to kiedyś minie, ale niechęć do ludzi wraca często u mnie jak bumerang – nigdy nie wiem, kiedy zaatakuje.

    Musisz wiedzieć, że kiedy weszłam na Twojego bloga to seryjnie dostałam ślinotoku i aż zachciało mi się coś upiec. A te bezy! Wyglądają tak pięknie jak sztuczne! Bez zastanowienia dodaję do ulubionych, bo wiem, że na pewno z niego skorzystam 😉

    Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.